Chardonnay 2019 (reduktív)
A reduktív, lassú erjesztés során a bor megőrizte frissességét, gyümölcsös (citrusos, zöldalmás) illatát és zamatát, mindemellett finoman közvetíti a Chardonnay fajta jellegzetességét és a balaton-felvidéki termőhely kiváló adottságait. Fogyasztását 10-11 °C-on javasoljuk.
BORÁSZATI ELJÁRÁS
Erjesztés reduktív technológiával, érlelés acéltartályban.
ÉTELPÁROSÍTÁS JAVASLAT
Halételekhez, fehér húsokhoz, érlelt sajtok kísérőjeként.
Receptjavaslat: fehérboros, zöldséges csirkecsíkok
DÍJAK
VinAgora Nemzetközi Borverseny 2020 ezüstérem
További információk
Bortípus | Száraz fehérbor |
---|---|
Termőhely | Balaton-felvidéki borvidék, Lesencefalu |
Alkoholtartalom | 13,59 % vol. |
Savtartalom | 5,7 g/l |
Cukortartalom | 2,6 g/l |
Szőlőfajta | Chardonnay |
Űrtartalom | 0,75 l / palack |
1, 790 Ft