Chardonnay 2019 (reduktív)

A reduktív, lassú erjesztés során a bor megőrizte frissességét, gyümölcsös (citrusos, zöldalmás) illatát és zamatát, mindemellett finoman közvetíti a Chardonnay fajta jellegzetességét és a balaton-felvidéki termőhely kiváló adottságait. Fogyasztását 10-11 °C-on javasoljuk.

BORÁSZATI ELJÁRÁS

Erjesztés reduktív technológiával, érlelés acéltartályban.

ÉTELPÁROSÍTÁS JAVASLAT

Halételekhez, fehér húsokhoz, érlelt sajtok kísérőjeként.

Receptjavaslat: fehérboros, zöldséges csirkecsíkok

https://www.mindmegette.hu/budapest-borfesztival-gal-szolobirtok-es-pinceszet-balatonmelleki-chardonnay-54211/

DÍJAK

VinAgora Nemzetközi Borverseny 2020 ezüstérem

További információk

Bortípus

Száraz fehérbor

Termőhely

Balaton-felvidéki borvidék, Lesencefalu

Alkoholtartalom

13,59 % vol.

Savtartalom

5,7 g/l

Cukortartalom

2,6 g/l

Szőlőfajta

Chardonnay

Űrtartalom

0,75 l / palack

1, 790 Ft